Savustettu Pulled Pork

Raaka-aineet ja tarvikkeet:

2-4 kg possun niskaa

Suolaa

Mustapippuria

Limeä

(Mausterubia)

Marinadiruisku

Suihkepullo

Paistolämpömittari

Vahvaa alumiinifoliota

Savustuspuuta (tammi, leppä, vaahtera, omena) 12 tunnin savustusta varten.

Aikaa 12 tuntia.

  • Kuumenna smoker noin 110 asteeseen ja pidä lämpö samana tasaisesti koko prosessin ajan.
  • Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria (tai mieleistäsi rubia).
  • Valmista noin 6 % suolaliuosta lihan koon mukainen määrä: 100 ml / 1 kg lihaa,
    eli esim. 2,5 kg lihaa kohti 235 ml vettä ja 15 grammaa suolaa = 250 g 6% suolaliuosta.
    (suolalaskuri)
  • Ruiskusuolaa sianniska.
  • Laita lämpömittari lihan paksuinpaan kohtaan
  • Laita liha smokeriin ritilän päälle (ja aseta sen alle astia, jossa on vettä pitämään kosteutta ja kerämään lihasta tippuvaa nestettä).
  • Ruiskuttele lihan pintaan esim. vesi+lime -nestettä ensimmäisen tunnin jälkeen aina 40 min välein foliointiin asti esim. smokerin puunlisäyksen yhteydessä.
  • Kun lihan sisälämpö ylittää 65 astetta, kääri liha ilmatiiviisti löysään folioon. Voit folioida lihan jo aeimmin jos haluat vähentää savun makua.
  • Liha on valmista kun sisälämpö on 88-89 astetta.
  • Anna lihan vetäytyä noin tunti.
  • Revi liha joko sormin, haarukalla tai lihakynsillä.

 

Lihan kaveriksi voi grillata erilaisia lisukkeita (kuvan maissin voi syöttää hiilaritiedottomalle)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.