Kebabliha (VHH)

Tarvikkeet:

2 kg Naudanpaistijauhelihaa (tai naudanjauhelihaa + muuta paistijauhelihaa)
100 g Voita
30 g Suolaa
10 g Jauhettua mustapippuria
6 tl Sipulijauhetta
4 tl Paprikajauhetta
2 tl Valkosipulijauhetta
2 tl Oreganoa
1 tl Juustokuminaa eli jeeraa
2 tl Sellerijauhetta
2 tl Chilijauhetta esim. cayanne, habanero tms. maun mukaan

Yleiskone taikinan veivaamiseksi sitkoksi
Aikaa 6 tuntia (18 tuntia)


  • Vaivaa paistijauhelihaa vähintään 30 minuuttia yleiskoneellan. Lisää kaikki mausteet lihan joukkoon alkuvaiheessa.
  • Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
  • Kun jauhelihataikinan rakenne muuttuu tiiviin sitkomaiseksi, leivo taikinasta tiivis pötkö, joka mahtuu uuninpellille ja kääri se tiiviisti folioon.
  • Laita paistomittari keskelle lihaa.
  • Laita folioon kääritty kebabliha pellille ja nosta se uunin keskitasolle.  Varmista mittarilla, että uunin lämpötila todella on 100 C.
  • Pidä uunissa 100 C lämpötilassa kunnes paistolämpömittari näyttää 80 C (noin 5 – 6 tuntia).
  • Paista jälkilämmöllä uunissa puolisen tuntia ja tämän jälkeen anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä.
  • Poista folio ja kääri kebab puhtaaseen folioon ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
  • Leikkaa kebablihasta siivuja juustohöylällä.
  • Lämmittä lihasiivut mikrossa tai paista pannulla runsaalla voilla tai lämmitä uunin grillivastuksen alla 250 asteessa pari minuuttia.
  • Tee haluamasi kebab; esim. VHH kebabsalaatti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.