Suklaamousse

5 annosta

 

Ainekset

2 dl kuohukermaa

100 g taloussuklaata

 

Valmistus

  1. Paloittele suklaa valmiiksi.
  2. Mittaa kermasta 0,75 dl kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa loppu kerma (1,25 dl) vaahdoksi.
  5. Yhdistä jäähtynyt suklaaseos ja kermavaahto.
  6. Lusikoi pieniin annoslaseihin, pilttipurkkeihin tai kahvikuppeihin.
  7. Peitä ja nosta jääkaappiin väh. 1 – 2 tunniksi, jotta maut tasoittuvat.
  8. Nauti sellaisenaan tai koristele. Koristeiksi sopivat esim. pistaasipähkinärouhe paahdettuna, (valko)suklaarouhe, piparimurut, kuivatut karpalot tai mustikat tai paahdetut, kuorelliset mantelilastut.

Lähde (hitusen muutettu): Valio. https://www.valio.fi/reseptit/suklaamousse/?gclid=CjwKCAjw5ZPcBRBkEiwA-avvk7eqDLMMKRugrCF-PWq_h4NaJYysLF43WTmRHQR5wLSSSlKetT6_LxoCXe0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CMfM186Zj90CFRjXmgodV5YObw. Luettu 28.8.2018.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.