Ooo-keitto (VHH)

Pohjana on pho-keitto-resepti, mutta tämä on hieman muunneltu VHH-suuntaan, jolloin lopputuloksena on Ooo-keitto.

HUOM! Tällä ohjeella keitosta ei tule kirkasliemistä, kuten aidosta pho-keitosta tulee. Jos haluat kirkasliemistä, niin älä esipaista lihoja vaan esikeitä lihat ensin ja poista pinnalle tulevat vaahdot yms. ja lisää lihat sitten muuhun keitokseen. Silloinkin keittämisen aikana poistettava pinnalle tuleva vaahto.

Tarvikkeet

  • 2 pientä salottisipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • n. 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • n. 150 g siitakesieniä
  • 300 g naudan lihaa (tai ylämaata tms.)
  • 3 kevätsipulinvartta
  • ½ punainen chili
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 12 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 3 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • ½ tl chilihiutaleita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • kermaa
  • (Tuoretta korianteria)
  • (Tuoretta thaibasilikaa)

Valmistus

  1. (Paista lihasuikaleet pannulla voissa ja kermassa. Mausta lihat suolalla, mustapippurilla ja miedolla chilillä. Voit jättää lihat muhimaan paistinpannulle seuraavien vaiheiden ajaksi.)
  2. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää kattilaan vesi ja lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Hienonna neilikat ja korianterinsiemenet. Viipaloi siitakesienet ohuiksi viipaleiksi.
  6. Lisää kattilaan esipaistetut lihaviipaleet ilman paistonesteitä sekä siitakesieniviipaleet, nelilikat, korianterinsiemenet, tähtianis, kanelitanko, soijakastike, kalakastike ja chilihiutaleet. Keitä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä kannella peitettynä. Lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Leikkaa kevätsipuli ja chili ohuiksi renkaiksi.
  8. Lisää kevätsipuli- ja chilirenkaat (ja tuoretta korianteria ja thaibasilikaa) keittoon ja anna niiden hautua vielä pari minuuttia.
  9. Tarjoile heti.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.