Raparperipiirakka

Ainekset

Pohja

150 g voita
1.5 dl sokeria
1 kpl muna
0.5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte

5 dl raparperipaloja
0.5 dl sokeria
2 kpl munaa
200 g ranskankermaa
(1 tl vaniljasokeria)

 

Valmistus

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.

2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan taikinan päälle. Mausta sokerilla.

3. Sekoita munat ja vaniljasokeri ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

 

Lähde (reseptiä hiukkasen muokattu alkuperäisestä):

Kotiliesi. Herkullinen raparperipiirakka. Verkkodokumentti. Luettu 2.2.2017. https://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/herkullinen-raparperipiirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.