Saiturinpihvi eli ABC-pihvi (VHH)

Tarvikkeet:

  • 125 g jauhelihaa yhtä pihviä kohden. Käytä joko naudan- tai ylämaankarjanjauhelihaa.
  • Voita paistamiseen
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • Suolaa ja mustapippuria
  • (Muita mieleisiäsi mausteita)
  • Tuorekelmua tai voipaperia pihvin kaulintaan
  • Kaulin tai pullo tms. jolla saat kaulittua pihvit ohuiksi
  • Aikaa 30 minuuttia

Tarvikkeet maustevoita varten:

  • Voita 4-5 rkl
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • Persiljaa silputtuna
  • Yrttimausteseosta, esim. rosmariini, kynteli, oregano, timjami
  • Kurkumajauhetta antamaan väriä
  • Paprikajauhetta

Valmistus:

  • Leikkaa tuorekelmusta tai voipaperista 2 kpl (per pihvi) noin 30 cm x 30 cm  paloja.
  • Laita jauheliha kahden kelmun väliin ja muotoile siitä kaulimella hyvin ohut, 1-3 mm paksu ”pihvi”. (Kypsyessään liha vetäytyy kasaan ja paksunee.)
  • Älä siis mausta pihvejä vielä tässä vaiheessa.
  • Laita pihvi kohmettumaan pakastimeen noin 10-15 minuutiksi.
  • Tässä välissä on sopiva hetki tehdä maustevoi.
    ————-
  • Laita paistinpannulle nokare voita sekä oliiviöljyä ja kuumenna pannu (tai grillin tasapintainen parila) kuumaksi.
  • Ota pihvi pakastimesta ja poista kelmut / paperit.
  • Laita pihvi paistumaan ja mausta pinta suolalla ja pippurilla (sekä haluamillasi muilla mausteilla).
  • Käännä pihvi kun nesteet nousevat pihvin pintaan.
  • Mausta toinenkin puoli samoin.
  • Tarjoile heti maustevoin kera.

(Autenttisin ABC-kokemus tulee kun mikrotat pihvin kaveriksi pakastevihanneksia, ja annat annoksen kylmentyä sillä välin.
Huomaa myös, että tuplabonuspäivinä menetät itse tekemällä tuplabonukset, joten kannattaako kuitenkin ajaa ABC:lle syömään ja tankata samalla, jolloin siitäkin saa bonukset?)

Maustevoin valmistus:

  • Anna voin pehmetä huoneen lämmössä n. 10 minuuttia.
  • Sekoita mausteet voihin.
  • Laita yrttivoi esim. jääpalamuotteihin ja anna kovettua jääkaapissa.
  • Palaa takaisin pihvien valmistukseen….

Voit laittaa pihvin päälle myös aurajuustoa maustevoin tilalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.