Kesäkurpitsavuoka (VHH)

Ainekset

2 kesäkurpitsaa

muita kasviksia maun mukaan, esim. pari paprikaa (ja vähän tomaatteja/kirsikkatomaatteja)

n. 0,5 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

2 – 3 tl pitsamaustetta

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 rkl sitruunamehua

(juustoraastetta tai murennettua sinihomejuustoa maun mukaan)

 

Valmistus

  1. Pese ja pilko kesäkurpitsat ja muut kasvikset.
  2. Kaada kasvikset uunivuokaan.
  3. Valmista marinadi seuraavasti. Kaada erilliseen astiaan oliiviöljy. Sekoita oliiviöljyyn suola, pitsamauste, valkosipuli ja sitruunamehu.
  4. Kaada marinadi vuokaan kasvisten päälle. Sekoita hyvin.
  5. Voit antaa kasvisten marinoitua jääkaapissa haluamasi ajan tai vaihtoehtoisesti valmistaa ruoan heti uunissa.
  6. Sekoita halutessasi ruoan joukkoon juustoraastetta tai sinihomejuustoa ennen kypsennystä.
  7. Kypsennä 200 asteessa 30 – 40 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.