Kukkakaaligratiini (VHH)

Raaka-aineet ja tarvikkeet:

1-2 kukkakaalia (yksi iso tai kaksi pientä)

¼ tl suolaa

¼ tl valkopippuria

2 dl kuohukermaa tai vispikermaa

250 g (perinteinen) Koskenlaskija-sulatejuusto

2 rkl persilja

Oliiviöljyä tai voita vuoan voiteluun

(1 kananmuna)

(Juustoraastetta)

Aikaa 1 tunti.

  • Puhdista ja paloittele kukkakaali.
  • Keitä se kevyesti suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi.
  • Valuta kukkakaalit.
  • Levitä ne oliiviöljyllä tai voilla voideltuun uunivuokaan.
  • Kuumenna kuohukerma kattilassa.
  • Sulata kerman joukkoon paloiteltu Koskenlaskija-sulatejuusto.
  • Lisää valkopippuri kerma-sultejuusto-kastikkeeseen.
  • Sekoita joukkoon hienonnettu persilja (ja rikottu muna).
  • Kaada kastike kukkakaalien päälle.
  • (Halutessasi voit ripotella juustoraastetta pinnalle.)
  • Gratinoi uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 – 30 min.
  • Tarjoa aterian esim. savustetun pulled porkin, pekonin, paistetun kalan tai kanan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.