Kesäkurpitsa-paprikakeitto

Ainekset

2 – 4 paprikaa (keltaisia, oransseja tai punaisia)

1 – 2 kesäkurpitsaa

1 – 2 salottisipulia

valkosipulinkynsiä maun mukaan

n. 10 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

juustoa maun mukaan (esim. sulatejuustoa, tuorejuustoa tai juustoraastetta)

1 tl suolaa

pari ropausta mustapippuria

ripaus valkopippuria

chiliä maun mukaan

 

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Poista paprikoista siemenet ja kannat, Kuutioi ne muutamaan osaan.
  3. Kuutioi kesäkurpitsat.
  4. Kuori salottisipulit sekä valkosipulinkynnet ja pilko ne.
  5. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan ja paahda uunin keskitasolla noin 15 – 20 minuuttia,
  6. Kiehauta vesi ja liuota liemikuutiot siihen.
  7. Lisää paahdetut kasvikset kiehuvaan veteen.
  8. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kiehumisen puolivälissä lisää juusto,
  9. Soseuta keitto.
  10. Mausta.

Lähde (mukaillen): 

Iltasanomat. Ruokala. Paahdettu paprikakeitto. http://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001008154.html. Luettu 21.9.2017.