Uunikasvikset

 Ainekset

perunoita (4-6 kpl)

1 kesäkurpitsa

paprikoita (1 – 2 kpl)

1 parsakaali

(2 tl) yrttisuolaa

mustapippuria maun mukaan

loraus sitruunamehua

loraus tai pari oliiviöljyä

1 – 2 prk fetajuustoa

n. 2 rkl hunajaa

 

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese ja pilko kasvikset, palat saavat jäädä reilun kokoisiksi. Kasviksia ei tarvitse kuoria.
  3. Laita kaikki kasvikset suureen kulhoon maustamista varten.
  4. Ripottele kasviksiin yrttisuolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin.
  5. Kaada kasviksiin sitruunamehua sekä oliiviöljyä. Sekoita hyvin.
  6. Jos on aikaa, anna kasvisten maustua jonkin aikaa.
  7. Kaada kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  8. Paista uunissa 20 – 30 minuuttia.
  9. Ripottele fetajuustokuutiot kasvisten päälle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
  10. Ota ruoka uunista ja valuta päälle hunajaa. Tarjoile.

 

Kasvikset voi valita oman maun mukaan. Ruokaan voisivat sopia myös esim. porkkanat, munakoiso ja sipuli. Fetajuuston tilalle voi laittaa vuohenjuustoa. Mausteetkin voi valita oman maun mukaan.

Lähde (reseptiä mukaillen): Mtv3.fi. Lifestyle. Makuja. 2016. Mitä tänään ruoaksi+ Uunijuurekset vuohenjuustolla on syksyn helpoin herkku. https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/mita-tanaan-ruoaksi-uunijuurekset-vuohenjuustolla-on-syksyn-helpoin-herkku/6074634#gs.9jwWGW4. Julkaistu 15.9.2016. Luettu 17.8.2017.