Raaka-aineet VHH

HUOM! Reseptit muuttavat osoitteeseen https://oaksmoke.fi/?page_id=387
Päivitäthän kirjanmerkkisi.

VHH-raaka-ainelistaa:

Tummanvihreä – saa syödä huoletta

Vaaleanvihreä – saa syödä hieman rajoittaen

Oranssi – syö vain rajoitetusti

Pinkki – syö vain erittäin rajoitetusti (jos on pakko)

Punainen – Älä syö


Tummanvihreä – saa syödä huoletta

Ankka

Avokado (Persea americana) [sisältää runsaasti kaliumia]

Bambu (Bambuseae)

Chili (Capsicum)

Endiivi (Cichorium endivia)

Hanhi

Inkivääri eli mausteinkivääri (Zingiber officinale)

Juustot, kaikki paitsi tuorejuustot rajoitetusti

Kaali (Brassica oleracea)

Kala, suosi mahdollisimman rasvaisia kaloja [Melko hyvä Mg-lähde, arginiini]

Kalkkuna

Kananmunat

Katkaravut

Kiinankaali tai salaattikiinankaali (Brassica pekinensis)

Kukkakaali (Brassica oleracea var. botrytis)

Kurkku (Cucumis sativus)

Liha, kaikki prosessoimattomat lihat, pekoni ja muu porsaanliha, kana, naudanliha, riista

Nokkonen (Urtica dioica) [Mg, K]

Oliiviöljy

Osteri

Paprika tai ruokapaprika tai vihannespaprika (Capsicum annuum)

Parsakaali (Brassica oleracea var. italica)

Parsa tai ruokaparsa (Asparagus officinalis)

Persilja (Petroselinum crispum)

Pinaatti (Spinacia oleracea) [sisältää paljon kaliumia]

Purjo eli purjosipuli (Allium porrum)

Pähkinät HUOM! vain aidosti pähkinät! Esim. maapähkinä on herne

Rasva, kova rasva, pehmeä rasva, suosi mahd. vähän käsiteltyjä

Retiisi (Raphanus sativus var. sativus)

Retikka (Raphanus sativus var. niger)

Roomansalaatti, sidesalaatti, romainesalaatti, kos-salaatti (L. sativa var. longifolia eli L. romana)

Ruohosipuli eli ruoholaukka (Allium schoenoprasum)

Salaatti (Lactuca sativa) ja KAIKKI VIHREÄT SALAATIT

Sinimailanen eli alfalfa tai luserni (Medicago sativa)

Sienet (Fungi) (Kanttarelli, herkkusieni, siitakesieni jne.) [mm. arginiini]

Simpukka

Sipulit eli laukat (Allium)

Valkosipuli eli kynsilaukka (Allium sativum)

Varsiselleri tai ruotiselleri, (Apium graveolens var. dulce)

Voi, meijerivoi


Etanat

Fenkoli eli saksankumina (Foeniculum vulgare)

Kesäkurpitsa (Cucurbita pepo)

Kerma (kuohukerma ja vispikerma 38 %, kahvi- ja ruokakerma 19 %)

Kyssäkaali (Brassica oleracea var. gongylodes) [erittäin paljon C-vitamiinia, hiukan kaliumia ja hyvin vähän proteiinia]

Lanttu, keitetty (Brassica napus tai Brassica napus ssp. rapifera)

Manteli (Prunus dulcis) [runsaassti magneesiumia]

Munakoiso eli aubergiini (Solanum melongena)

Nauris, keitetty (Brassica rapa var. rapa)

Papu, vain vihreä papu (Phaseolus vulgaris)

Rucola eli sinappikaali (Eruca vesicaria)

Sisäelimet

Stevia (vain 100% stevia)

Tuorejuusto

Voikukan lehdet (Taraxacum officinale)


Oranssi – syö vain rajoitetusti

Artisokka, keitetty (Helianthus tuberosus)

Boysenmarja ((Rubus × loganobaccus))

Juuriselleri eli mukulaselleri (Apium graveolens Rapaceum-ryhmä)

Karhunvatukka (Rubus fruticosus)

Karpalo, Isokarpalo (Vaccinium oxycoccos)

Kurpitsa (Cucurbita pepo)

Lakka eli hilla eli suomuurain (Rubus chamaemorus)

Lehtikaali (Brassica oleracea var. sabellica)

Mansikka (Fragaria)

Maito (vain täysmaito / punainen)

Melonit, kaikki – (Cucumis melo)

Mustikka (Vaccinium myrtillus)

Palsternakka (Pastinaca sativa)

Porkkana tuoreena (ei keitettynä) (Daucus carota)

Punajuuri tuoreena (ei keitettynä) (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva)

Taateli, kuivattu (Phoenix dactylifera)

Tomaatti (Solanum lycopersicum)

Tumma suklaa, min. 80%

Vadelma (Rubus idaeus)

Viinimarjat  eli herukat (Ribes)


Pinkki – syö vain erittäin rajoitetusti (jos on pakko)

Auringonkukkaöljy

Greippi (max 1,5 / vrk, jolloin ei muuta hiilihydraattia saa olla)

Hedelmät (tutki tapauskohtaisesti hiilihydraattipitoisuudet)

Kiivi (max 2 / vrk)

Maissi

Mango

Okra

Pasta

Papaija

Pavut, muut kuin vihreät, keitetty

Porkkana keitettynä

Riisi

Rypsiöljy

Siirappi

Soijajauho

Valmiit marinadit

Viikuna (max 4 / vrk)

Vehnänalkio

Luumu

Persikka


Punainen – Älä syö

Sokeri

Vehnä

Viljat, kaikki pilalle jalostetut eli käytännössä kaikki Suomessa viljellyt

Kevyttuotteet

Kevyt-alkuiset prosessoidut tuotteet

Leipä (jos ei ole leivottu VHH-raaka-aineista)

Leivonnaiset (jos ei ole leivottu VHH-raaka-aineista)

Peruna

Perunajauhot

Perunalastut

Pulla, vehnäpulla

Raskaasti prosessoidut tuotteet

Rasvaton maito

Kakut (jos ei ole leivottu VHH-raaka-aineista)

Kevytlevitteet

Hunaja

Hedelmäsäilykkeet (sokeriliemi)

Herneet

Hillot

Makeiset (sokeri)

Maustetut jogurtit (sokeria noin 12 palaa / purkki)

Margariinit

Mehut

Banaani

Ananas

Rusinat

Liemikuutiot

Valmismausteseokset (jos et tiedä sisältöä)

Kaikki keinotekoiset makeutusaineet:
E420 sorbitoli
E421 mannitoli
E950 asesulfaami
E951 aspartaami
E952 syklamaatti (Ca, Na)
E953 isomalti, isomaltitoli
E954 sakariini (Ca, K)
E955 sukraloosi
E965 maltitoli
E966 laktitoli
E968 erytritoli
(E961 neotaami ? https://cspinet.org/ mukaan ok)

Keittiöhommat lähtevät käyntiin hyvistä ja tuoreista raaka-aineista…

Ylämaankarja – Norinojan Ylämaankarja KotisivutFacebook

Ankka – Wanhantuvan Ankkala  Kotisivut – Facebook

Kalkkuna – Hanhialan tila  KotisivutFacebook

Lammas -Nokan Lammastila  Kotisivut Facebook

Chilit – Heinän Puutarha  Kotisivut Facebook

Sika / Possu – Perkkiö tila: KotisivutFacebook

Mangalitza
Vallilan tila – KotisivuFacebook
Palviaisen tila – KotisivutFacebook

Kana – Kotisivut – Facebook

Kananmunat – Kotisivut – Facebook

Kala – Kotisivut – Facebook

Vihannekset – Kotisivut – Facebook

…ja sitten tarvitaan toimivat reseptit

1 ajatus kohteelle “Raaka-aineet VHH

  1. Tämä on testaus.

Vastaa käyttäjälle Suvi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.