Riippumattomuus laitevalmistajista

Olohuone.fi-järjestelmän yksi eduista on se, että se on rakennettu standardi pc-komponenteista ja järjestelmää ei ole mitenkään suljettu. Vaikka järjestelmään on esiasennettu tietty toimivaksi testattu kokonaisuus, voit korvata sen valitsemillasi komponenteilla ja ohjelmistoilla (tällöin tietysti vastaat itse sen toimivuudesta). Se, että järjestelmä on pc-pohjainen, takaa myös sen, että sille löytyy aina kaikki viimeisimmät tekniikat ja lähes aina saat ne käyttöösi lataamalla ilmaisen sovelluksen tai päivityksen internetistä. Jos vertaat tilannetta niihin, jotka käyttävät erillislaitteita niin he joutuvat ostamaan useimmissa tapauksissa uuden laitteen, jotta saavat uusimmat tekniikat käyttöönsä ja tällöinkin ovat aina askeleen jäljessä. Esimerkkinä vaikkapa etäajastus, joka on ollut mahdollista pc-puolella jo yli 10 vuotta, on vasta nyt vähitellen tulossa erillislaitteisiin.

Olohuone.fi-järjestelmässä ei laitevalmistaja määrää mitä palveluita käytät ja millä sovelluksella. Voit valita täysin vapaasti verkossa olevista palveluista mieltymystesi mukaan tai käyttää esim. valitsemiasi VOD (video on demand) -palveluita. jne. ”Äly”televisioihin integroidut nettipalvelut ovat hyvin rajattuja ja olet täysin laitevalmistajan armoilla mitä pystyt sillä tekemään.

Rajoittamattomuus on huomioitu myös älypuhelinpuolella. Googlen kattavat ilmaiset palvelut ja niiden saumaton linkitys Android-järjestelmään on edullisen, kätevin, kattavin ja monikäyttöisin kokonaisuus verrattuna muihin ja sen ansiosta voit valita laajasta valikoimasta sovelluksia ja palveluita. Tämän ansiosta älypuhelimellä on myös pidempi käyttöikä ja laajempi käyttömahdollisuusskaala. Harrastelijat koodaavat sovelluksia Androidille mieluummin, koska se tavoittaa laajimman yleisön. Eliitille suunnatut ios ja wm eivät pysty ohittamaan innovaatioissa eikä ohjelmistotarjonnassa Androidia.

Sekä parhaat innovaatiot, sisällöt ja parhaat käyttöliittymät tehdään tänäpäivänä harrastuspohjalta. Se alusta, joka antaa parhaan ja avoimimman alustan harrastaa, voittaa alustakisan. Paras taloudellinenkin hyöty saadaan siten, että myydään miljoonalle käyttäjälle 0,10 € hintaan kuin 10 ”ostamalla muista erottuvalle” 50 eurolla.